Valitse maa tai alue.

Koti
Uutiset
AAC Clyde Space UK allekirjoittaa sopimuksen 10 Glasgow'n rakentamaan xSPANCION-satelliittiin

AAC Clyde Space UK allekirjoittaa sopimuksen 10 Glasgow'n rakentamaan xSPANCION-satelliittiin

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

Pienet satelliitit rakennetaan osana uutta kolmivuotista xSPANCION-hanketta. Tavoitteena on luoda satelliittikokoonpano, jota yritykset voivat käyttää esimerkiksi satelliittiviestinnässä, Maan havainnoinnissa ja kaukokartoituksessa.

Ison-Britannian avaruusjärjestö ESA: n kautta rahoittaa hanketta 9,9 miljoonalla eurolla. Useat sen osat hyötyvät Scottish Enterprisen rahoittamasta kehitystyöstä.

"XSPANCION mullistaa avaruuspalvelutarjontaamme", sanoi AAC Clyde Spacen toimitusjohtaja Luis Gomes. "Sen avulla voimme vähentää merkittävästi jokaisen kerätyn viestin, jokaisen otetun kuvan kustannuksia ja tukea niitä yritystapauksia, jotka eivät tähän mennessä ole kyenneet perustelemaan investointeja satojen anturien kiertoradalle."

"Pohjimmiltaan asiakkaidemme ei enää tarvitse huolehtia siitä, miten avaruuteen pääsee, vaan he voivat keskittyä ydinliiketoiminnan parantamiseen. Tämä xSpancion-niminen projekti katalysoi uuden sukupolven sovelluksia, jotka eivät ole aiemmin olleet mahdollisia. "

Hanke kattaa satelliittialustan ja tuotantoprosessin suunnittelun, valmistuksen, lisensoinnin ja käynnistyskoordinoinnin - kertoi yritys - sekä uuden teknologian kehittämisen tulevaa tähdistöä varten, kuten työntövoiman, satelliittien välisten linkkien, turvallisten ja turvallisten tiedonsiirto ja asiakasrajapinta.


Se näkee yrityksen yhdessä Strathclyden yliopiston, Satellite Applications Catapultin, Bright Ascensionin ja D-Orbit UK: n kanssa suunnitellakseen ja käynnistääkseen 10 satelliittia.

Tähdistöjen kehittämiseen tarkoitetut rahat tulevat ESA: n Pioneer Partnership Projects -ohjelmasta, jonka tarkoituksena on tukea yrityksiä uuden teknologian ja palveluiden käyttöönotossa avaruudessa.

AAC Clyde Space on erikoistunut edistyneiden pienten avaruusalusten, lähetyspalveluiden ja avaruusalusten ratkaisujen tarjoamiseen valtion, kaupallisille ja koulutusorganisaatioille avaruuspohjaisiin sovelluksiin.

Glasgow-satelliitit

Syyskuussa neljä Spire-nanosatelliittiä, myös Yhdistyneen kuningaskunnan avaruusjärjestön (UKSA) tukemana, laukaistiin eilen onnistuneesti Soyuz-raketin kautta.

Glasgow'n rakentamat nanosatelliitit liittyivät matalan Maan kiertoradalla olevaan laivastoon, joka valvoo meriliikennettä ja auttaa ennustamaan maailmanlaajuista kauppaa.

Kahdella Spire-nanosatelliitista on aluksella se, mitä UKSA kutsuu "supertietokoneeksi", jonka on tarkoitus antaa erittäin tarkat ennusteet veneiden sijainnista, seurata niiden sijaintia ja laskea saapumisajat satamiin. Tämän mukaan satamayritykset ja viranomaiset voivat hallita kiireisiä telakoita turvallisesti.

Kuumaa tietoa

2: 1 MIPI-kytkin 2x datalle + 1x kello D-PHY tai 2x C-PHY
Kutsutaan PI3WVR628: ksi, se on kuusikanavainen yksinapainen kaksinkertainen heitto (SPDT) -kytkin, ...
RAF-avaruuskomento perustetaan Skotlantiin
Pääministeri ilmoitti 24,1 miljardin punnan menot seuraavien 4 vuoden aikana kansalliseen puolustu...
HV DC maalla, ilmassa ja merellä
3 kW: n suurjännitteiset (HV) tasavirtalähteet tarjoavat 90-264 Vac -tulon ja valikoiman säädelt...
AAC Clyde Space UK allekirjoittaa sopimuksen 10 Glasgow'n rakentamaan xSPANCION-satelliittiin
Pienet satelliitit rakennetaan osana uutta kolmivuotista xSPANCION-hanketta. Tavoitteena on luoda sa...
Iso-Britannia: 60A 8,5 mm: n pikaliitin
"Tämä tarkoittaa, että sovelluksiin, kuten akun lataamiseen, voidaan puuttua jakamatta virtaa use...