Valitse maa tai alue.

Koti
Uutiset
Ison-Britannian johtamassa avaruusteleskoopissa havaitaan, mistä eksoplaneetit koostuvat

Ison-Britannian johtamassa avaruusteleskoopissa havaitaan, mistä eksoplaneetit koostuvat

2020-11-16

UK-led space telescope to detect what exoplanets are made of

Sitä kutsutaan nimellä Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey tai Ariel.

Valtion rahoituksen jälkeen Ison-Britannian tutkimuslaitoksilla - mukaan lukien UCL, Science and Technology Facilities Councilin (STFC) RAL-avaruus-, teknologiaosasto ja Ison-Britannian astronomiatekniikan keskus, Cardiffin yliopisto ja Oxfordin yliopisto - on kriittinen rooli tehtävässä.

Arielin tavoitteena on ymmärtää planeetan kemian ja sen ympäristön väliset yhteydet kartoittamalla 1000 tunnettua planeettaa oman aurinkokuntamme ulkopuolella. Yhdistyneen kuningaskunnan avaruusjärjestö (UKSA) odottaa, että tämä antaa tutkijoille selkeämmän kuvan siitä, mistä eksoplaneetit koostuvat, miten ne muodostuivat ja miten ne kehittyvät.


Esimerkiksi Ariel pystyi havaitsemaan merkkejä planeetan ilmakehän tunnetuista ainesosista, kuten vesihöyrystä, hiilidioksidista ja metaanista. Se havaitsee myös metalliyhdisteitä kaukaisen aurinkokunnan yleisen kemiallisen ympäristön tulkitsemiseksi.

Joillekin planeetoille, UKSA: n mukaan, Ariel tekee myös syvällisen tutkimuksen pilvijärjestelmistään ja tutkii ilmakehän vaihteluita vuodenaikoina ja päivittäin.

"Olemme ensimmäinen sukupolvi, joka pystyy tutkimaan planeettoja muiden tähtien ympärillä", sanoi professori Giovanna Tinetti, Arielin johtava tutkija University College Londonista. “Ariel tarttuu tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja paljastaa satojen galaksiemme erilaisten maailmojen luonteen ja historian. Voimme nyt aloittaa työmme seuraavan vaiheen tämän tehtävän toteuttamiseksi. "

Kiertoradalle päästyään Ariel jakaa tiedot suurelle yleisölle.

Yllä olevassa kuvassa on esimerkki spektristä, jonka Ariel voisi mitata valosta, joka kulkee eksoplaneetan ilmakehän läpi.

Ariel on käynyt läpi arviointiprosessin läpi vuoden 2020, ja se on tarkoitus käynnistää vuonna 2029.

"Hallituksen rahoituksen ansiosta tämä kunnianhimoinen Ison-Britannian johtama tehtävä merkitsee ensimmäisen laajamittaisen tutkimuksen aurinkokunnan ulkopuolisista planeetoista ja antaa johtaville avaruustieteilijöillemme mahdollisuuden vastata kriittisiin kysymyksiin niiden muodostumisesta ja evoluutiosta", sanoi tiedeministeri Amanda Solloway.

"Se on osoitus Ison-Britannian avaruusteollisuuden, uskomattomien tutkijoiden ja tutkijoiden johtamasta University College Londonista ja RAL Space: stä sekä kansainvälisistä kumppaneistamme loistavasta työstä, että tämä tehtävä on" poistumassa ". Odotan innolla, kuinka se etenee kohti lanseerausta vuonna 2029. "

Noin 4374 maailmaa on vahvistettu 3234 järjestelmässä ensimmäisten eksoplaneettatutkimusten jälkeen 1990-luvun alussa, UKSA sanoo.

Kuvat: ESA / STFC RAL Space / UCL / UK Space Agency / ATG Medialab

Kuumaa tietoa

2: 1 MIPI-kytkin 2x datalle + 1x kello D-PHY tai 2x C-PHY
Kutsutaan PI3WVR628: ksi, se on kuusikanavainen yksinapainen kaksinkertainen heitto (SPDT) -kytkin, ...
RAF-avaruuskomento perustetaan Skotlantiin
Pääministeri ilmoitti 24,1 miljardin punnan menot seuraavien 4 vuoden aikana kansalliseen puolustu...
Iso-Britannia: 60A 8,5 mm: n pikaliitin
"Tämä tarkoittaa, että sovelluksiin, kuten akun lataamiseen, voidaan puuttua jakamatta virtaa use...
HV DC maalla, ilmassa ja merellä
3 kW: n suurjännitteiset (HV) tasavirtalähteet tarjoavat 90-264 Vac -tulon ja valikoiman säädelt...
300 mA: n hiljainen LDO on 1 x 1 mm
Kuten tiedetään, TCR3RM-sarjassa on 32 tuotetta, joiden yksittäiset kiinteät lähdöt kattavat 0...