Valitse maa tai alue.

Koti
Uutiset
Clearspace-1-tehtävä puristaa avaruusjätteitä

Clearspace-1-tehtävä puristaa avaruusjätteitä

2020-11-18

Clearspace-1 mission to claw at space debris

Suunniteltu vuodelle 2025, Clearspace-1-satelliitti kerää kohdistusobjektinsa pihtiliikkeellä ennen kuin se antaa hallitun paluun maapallon ilmakehään. Ja Elecnor DEIMOS suunnittelee asennuksen ja kiertoradan hallintajärjestelmän (AOCS). Tämä suuntaa ja sijoittaa satelliitin auttamaan tarttumaan avaruus roskiin käyttämällä generaattoreita, potkureita ja antenneja.

"Clearspace-1 on vahvistus roolistamme keskeisenä ohjaus-, navigointi- ja ohjausjärjestelmien toimittajana Euroopassa", sanoi Elecnor DEIMOS Groupin toimitusjohtaja Ismael López.

"Tämä on erittäin innovatiivinen tehtävä ja olemme innoissamme siitä, että yrityksemme asiantuntemus ja kapasiteetti vastaavat vaadittuja tekniikan haasteita."

Sen jälkeen kun Euroopan avaruusjärjestö hyväksyi Clearspace-lähetyskonseptin vuosi sitten, robotiikan asiantuntemusta omaava sveitsiläinen startup-yritys ClearSpace aloitti operaation koordinoinnin. Se toi yhteen asiantuntijakonsortion, mukaan lukien Elecnor DEIMOS Isossa-Britanniassa, korostaa Yhdistyneen kuningaskunnan avaruusjärjestö.

Elecnor DEIMOS UK: n Attitude and Control -järjestelmä integroidaan satelliitin ”autopilottiin”. Ohjaus-, navigointi- ja valvontajärjestelmää kehittää Portugalin Elecnor DEIMOS yhdessä muiden saksalaisten ja portugalilaisten yksiköiden kanssa. Tämä konsortio suorittaa myös testejä tukeakseen ClearSpacea tehtävän kokoamisessa, testauksessa ja toiminnassa.


"Neljätoista miljardia vuotta - Suuren räjähdyksen ja syksyn 1957 välillä - avaruus oli koskematon", sanoi tri Graham Turnock, Ison-Britannian avaruusjärjestön toimitusjohtaja. Mutta syksystä lähtien olemme sijoittaneet taivaalle lähes 10 000 satelliittia, joista suurin osa on nyt kadonnut tai tuhoutunut.

"Yhdistynyt kuningaskunta aikoo johtaa tietä tämän vaarallisen jätteen jäljittämisessä ja poistamisessa, ja olen iloinen, että tätä uraauurtavaa tavoitetta tukeva tekniikka valmistetaan Isossa-Britanniassa. Vuonna 2018 brittiläinen satelliitti, jonka ylläpitää removeDEBRIS, 300 km maapallon yläpuolella, onnistui sijoittamaan verkon kiertoradalle osoittamaan, kuinka avaruusjätteet siepataan. Esittely, jossa käytettiin satelliitin lähettämää pientä esinettä, oli osa tehtävää testata tekniikoita avaruus roskien puhdistamiseksi. "

Katso Surreyn avaruuskeskuksen RemoveDEBRIS-satelliittiverkkojätteet

RemoveDEBRIS-satelliitti oli Surrey-avaruuskeskuksen Surrey-yliopiston johtaman avaruusyritysten ja tutkimuslaitosten yhteenliittymän perustaminen.

Clearspace-1 -kohde

Mikä on kohdeobjekti? Clearspace-1-tehtävän tarkoituksena on poistaa kiertoradalta VESPA-yläosa (seuranta: www.n2yo.com/satellite/?s=39162), joka käynnistettiin toukokuussa 2013 VEGA Flight VV02: lla Proba V-satelliittia kuljettaen.

VESPA-ylempi osa ja "pieni satelliittirajapinnan rakenne", jotka kuljettivat Proba V: tä, pysyivät kiinni Proban erottamisen jälkeen, kertoo Elecnor DEIMOS.

Avaruusjätteet

Viime aikoina Euroopan avaruusjärjestö korosti avaruusjätteiden kasvavaa ongelmaa. Erityisesti se, että kiertoradalla olevien satelliittien määrä kasvaa merkittävästi satelliittilaajakaistan ”megakehyksiden” käynnistämisen myötä.

Koska nämä tähtikuviot voivat käsittää tuhansia satelliitteja, törmäysriski ja siten lisää avaruusjätettä kasvaa.

"Vain yksi törmäys tai räjähdys avaruudessa luo tuhansia pieniä, nopeasti liikkuvia pieniä roskakoria, jotka voivat vahingoittaa tai tuhota toimivan satelliitin", ESA sanoi. "Esimerkiksi vuonna 2007 FengYun-1C-satelliitin tahallinen tuhoaminen kaksinkertaisti roskien määrän noin 800 km: n korkeudessa, mikä johti 30 prosentin kasvuun roskien kokonaispopulaatiossa tuolloin."

UKSA-rahoitus

Aiemmin syksyllä Ison-Britannian avaruusjärjestö ilmoitti varoista avaruusjätteiden torjuntaprojekteihin. Seitsemälle brittiläiselle yritykselle myönnettiin 1 miljoonan punnan rahoitusosuus avaruuden roskien jäljittämiseksi.

Viraston arvion mukaan kiertoradalla on tällä hetkellä 160 miljoonaa kohdetta - lähinnä roskia - jotka saattavat törmätä satelliitteihin, jotka tarjoavat päivittäin käyttämiämme palveluja.

Seitsemässä projektissa kehitetään anturitekniikkaa - tai tekoälyä - vaarallisten avaruusjätteiden seuraamiseksi. Ne ovat: Lumi Space, Deimos, Lift Me Off, D-Orbit, Fujitsu, NORSS ja Andor.

Kuva: ClearSpace - ClearSpace-1-tehtävä

Katso myös: Astroscale kerää 191 miljoonan dollarin rahoituksen avaruusjätteiden poistoon

Kuumaa tietoa

2: 1 MIPI-kytkin 2x datalle + 1x kello D-PHY tai 2x C-PHY
Kutsutaan PI3WVR628: ksi, se on kuusikanavainen yksinapainen kaksinkertainen heitto (SPDT) -kytkin, ...
RAF-avaruuskomento perustetaan Skotlantiin
Pääministeri ilmoitti 24,1 miljardin punnan menot seuraavien 4 vuoden aikana kansalliseen puolustu...
HV DC maalla, ilmassa ja merellä
3 kW: n suurjännitteiset (HV) tasavirtalähteet tarjoavat 90-264 Vac -tulon ja valikoiman säädelt...
AAC Clyde Space UK allekirjoittaa sopimuksen 10 Glasgow'n rakentamaan xSPANCION-satelliittiin
Pienet satelliitit rakennetaan osana uutta kolmivuotista xSPANCION-hanketta. Tavoitteena on luoda sa...
Iso-Britannia: 60A 8,5 mm: n pikaliitin
"Tämä tarkoittaa, että sovelluksiin, kuten akun lataamiseen, voidaan puuttua jakamatta virtaa use...