Kun SpaceX Falcon 9 on onnistuneesti saattanut laukaisun päätökseen, uuden satelliitin - viimeisimmän Euroopan ja Yhdysvaltojen yhdessä kehittämään satelliittisarjaan - on tarkoitus seurata merenpinnan nousua uusimman tutkakorkeuden mittaustekniikan avulla.
Euroopan avaruusjärjestön mukaan nämä mittaukset ovat välttämättömiä ilmastotieteelle ja päätöksenteolle.
1,2 tonnin Sentinel-6-satelliitin kantajana Falcon 9 -raketti nousi pois Kalifornian Vandenbergin ilmatukikohdalta 21. marraskuuta.
Satelliitti toimitettiin kiertoradalle vajaan tunnin kuluttua noususta ja yhteyden muodostaminen onnistui Alaskan maa-asemalle.
ESA: n maan seurantaohjelmien johtaja Josef Aschbacher kommentoi:
"Olen erittäin ylpeä nähdessäni Copernicus Sentinel-6: n nousun tänä iltana ja tiedän, että se on hyvällä matkalla aloittaakseen tehtävänsä jatkaa merenpinnan mittaamista, jota tarvitaan niin paljon, että ymmärretään ja seurataan nousevien merien huolestuttavaa suuntausta. ”
"Haluan kiittää paitsi ESA: n tiimejä, jotka ovat työskennelleet niin kovasti päästäksesi tähän pisteeseen, mutta myös EY: tä, Eumetsatia, NASAa, NOAA: ta ja CNES: ää, ja tietysti odotamme innolla edelleen hedelmällistä yhteistyötä organisaatioihimme. "
Merenpinnan korkeuden mittaukset alkoivat vuonna 1992, ja Copernicus Sentinel-6 Michael Freilichin on tarkoitus ottaa pian viesti ja laajentaa tätä valtameren topografiatietoa.
Operaatio käsittää kaksi identtistä satelliittia, jotka on käynnistetty peräkkäin, toteaa ESA, joten viiden vuoden kuluttua käynnistetään Copernicus Sentinel-6B. Missio kokonaisuudessaan varmistaa tietojen jatkuvuuden ainakin vuoteen 2030 asti, siinä todetaan.
Jokaisella satelliitilla on tutkan korkeusmittari, joka toimii mittaamalla aika, jonka tutkan pulssit kulkeutuvat Maan pinnalle ja takaisin satelliittiin. Yhdessä tarkkojen satelliittitietojen kanssa korkeusmittausmittaukset antavat merenpinnan korkeuden.
Satelliittien instrumenttipakettiin kuuluu myös edistyksellinen mikroaaltoradiomittari, joka ottaa huomioon vesihöyryn määrän ilmakehässä, mikä vaikuttaa korkeusmittarin tutkapulssien nopeuteen.
Voit lukea lisää ESA: n verkkosivustolta.